Odbrana pećinskog čoveka – Nebojša Čolić


OPC_baner920x350

U saradnji sa  Kompanijom Theater Mogul sa Islanda, koja se bavi produkcijom pozorišnih predstava u Nemačkoj, Švajcarskoj i Americi, glumac Nebojša Čolić i  priprema najpoznatiju predstavu Tetra Mogul – “Caveman” (“Pećinski čovek”).  

Predstava je premijerno izvedena na sceni “Akademija 28” u Beogradu, 22. decembra 2012. godine.

- Tekst je inspirativan i pruža glumcu dobru priliku glumcu da uspostavi komunikaciju sa publikom – kaže Nebojša Čolić. – Verujem da će publika, kako u Beogradu, Subotici i drugim gradovima Srbije, dobro prihvatiti predstavu. Tim pre jer govori o običnim, dnevnim odnosima između muškarca i žene na komičan ali i veoma poučan način. Za mene je ovo izrazito važan projekta sa kojim se ponovo ozbiljno vraćam na pozorišnu scenu. „Pećinski čovek” ima istoriju najdužeg pojedinačnog izvođenja na Brodveju, a zahvaljujući Kompaniji Theater Mogul komad je osvojio milione gledalaca širom sveta. Predstava je prevedena na 16 jezika i igra se u više od 35 zemalja.

Osnov priče je, kako piše pozorišna kritika u Americi, „drsko, smešno i iznenađujuće slatko istraživanje razlike među polovima“. Odnosno, večiti tihi „rat” između muškarca i žene, koji je vanvremnska i planterna priča .

Planirano je igranje predstave u svim gradovima Srbije i na prostoru bivše Jugoslavije.

Nema komentara