O nama

Producentska kuća GMR je osnovana 1994 godine u Beogradu, a osnivač je poznati EX YU proucent Dragoslav Gane Pecikoza.

Osnivač i direktor, Dragoslav Gane Pecikoza iz Sarajeva, živi u Beogradu od 1994. godine. Kao tinejdžer je ušao u muzičke vode, i to kao bubnjar. U isto vreme bio je i vrlo talentovan fudbaler, ali moć muzike je učinila svoje, tako da je Gane postao muzičar, koji je prvo svirao u grupi Simboli , pa Korak, Čisti zrak, Kod, Teška Industrija i grupa Tao. Nakon toga život ga je odveo u producentske vode, gde je pokazao nepogrešiv osećaj za pronalaženje mladih i talentovanih muzičara, pa je tako Gane glavni „krivac“ za nastanke najpopularnijih BiH grupa, Crvena Jabuka, Zabranjeno pušenje i Merlin.

Nakon dolaska u Beograd i osnivanja firme GMR, gane otkriva i osniva bend „TAP 011“, jedan od najpopularnijih bendova te decenije. Takođe, počinje saradnju sa grupom Riblja Čorba 1995. godine, koja vrlo uspešno traje do danas. Članovi benda Ganeta nazivaju šestim članom svoje porodice. Uz Čorbu, i Tap 011, 1996 godine Gane počinje saradnju kao izvršni producent sa grupom „K2“ sestara Kovač na njihovom prvom albumu, koji je uz Ganetovu pomoć postao pravi hit u Srbiji sa velikim hitovima „Džangl manija“ i „Hajmo u život“. Po izlasku iz Tap 011, Ganetov „proizvod“ je i solistička karijera Goce Tržan u periodu od 1999 do 2001. godine, i to sa dva objavljena visoko tiražna albuma „Stoperka“ i „Želim da se promenim“. Po isteku dvogodišnjeg ugovora, Gane i Goca prekinuli su saradnju.

Firma GMR se takođe vrlo uspešno bavi i pozorišnom produkcijom, pa sa ponosom možemo reći da smo producenti i menadžeri kultnih predstava, Sarajevsku Audiciju 1 i 2 „Primi me“sa Željkom Ninčićem„ , „Ko je ovde idiot“ sa Milanom Kalinićem i Srđanom Ivanovićem, „Marko Kraljević super star“ sa Andrijom Miloševićem, Ljubom Bandovićem i Marinkom Madžgaljem. Trenutno smo producenti najnovije hit predstave „One Stvari“ sa Dragoljubom Mićkom Ljubičićem u glavnoj ulozi.

Gane je svim svojim izvođačima bio i menadžer i izvršni producent, tako da ga možemo „kriviti“ za odabir svih najboljih pesama i scenarija navedenih izvođača.

Kuća GMR i danas jako uspešno posluje i ponosna je saradnjom sa svojim prijateljima, poznatim zvezdama prostora bivše Jugoslavije. Tu je pre svega Riblja Čorba, Emir Kusturica and The No Smoking Orchestra, Dragoljub Mićko Ljubičić, Kemal Monteno, Arsen Dedić, Legende i Aleksandra Kovač, kao i mlade i jako talentovane klince Dušana Svilara i novosadski bend Čika Joca & Zmajevi“.

 

Ponosno sarađujemo sa:

Emir Kustruica and TNSO
Punk Opera „Time of the gypsies“
Dragoljub Mićko Ljubičić
Bajaga i Instruktori
YU grupa
Van Gogh
Aleksandra Radović
Grupa Legende
Aleksandra Kovač
Bilja Krstic i Bistrik
Partibrejkers
Blaža i Instruktori
Ortodox Celts
Alen Islamović

Voleli bi da sarađujemo: 

Sa svim umetnicima koji su bili zvezde u bivšoj Jugoslaviji, i svim pevačima i pevačicama koji sviraju jedan od muzičkih instrumenata.                            

Volimo što ne sarađujemo

Spisak je predugačak i ne može da stane. A baš mi je žao! 

Nema komentara